2013. január 28., hétfő

Víz kígyó

Ha már ennyit írtam az új évről, íme egy kis áttekintés, hogy a kínaiak szerint mire is számíthatunk. Hozzátenném, hogy nem vagyok aztrológus, csak abból következtettem, amit a szektában tanultunk.


A kínai évszámítás a hold járásával van összekötve. Ezért az újév mindig valamikor február közepe körülre esik, és egy kb 2 hetes ünnepségsorozat. Ilyenkor a legtöbben hazautaznak a családjukhoz – az egész ország mozgásba lendül.

A kínaiak 5 elemet (föld, fa, tűz, fém és víz) különböztetnek meg viselkedésük szerint, illetve hasonlóképpen 12 állatot. Ebbe most bővebben nem szeretnék belemenni, de a lényeg, hogy az állat és az elem sajátosságainak kombinációja fogja meghatározni, hogy az évben adódó lehetőségeket mennyire tudjuk kihasználni. Ha követjük a legetőségeket, könnyű dolgunk lesz. Ha szembeszállunk, akkor kudarcra számíthatunk. Nade mit is jelent ez a gyakorlatban?

Kezdjük a vízzel. A víz könnyen változtat alakot, bármilyen fura alakzatot kitölt, ugyanakkor és épp emiatt igen változékony – ugyanígy nekünk is érdemes alkalmazkodni a kialakult helyzetekhez, és nem ellenállni. Aztán a víz minden létező utat megtalál. A legláthatatlanabb kis repedésen is befolyik, megtalálja az utat – nekünk is érdemes figyelni az apró lehetőségeket is, mert a vízhez hasonlóan könnyedén találhatunk új lehetőségeket.
 
A kígyó (avagy kis sárkány) a kínaiak szerint nagyon okos állat. (Lehet, hogy a zoológusok nem egészen értenének ezzel egyet.) Emellett igen mozgékony, hirtelen természetű, és néha veszélyes is. Másrészről kevés kivételle, mint például a csörgő változat, igen csendes természetű. Jó összepasszol tehát a szintén dinamikus vízzel, kölcsönösen erősítve egymást. Legyünk tehát szemfülesek, csendben figyeljük a lehetőségeket, aztán ha ott az alkalom, cselekedjünk.

Jól mondom, szenszej?
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése