2013. január 26., szombat

Tovább is van...

mondjam még?
A szellemi gyakorlat után a test is szót követelt magának - jöhetett az evés. Az imaház mellett szerzetesi vega ételeket lehet venni és megkóstolni, mi is vettünk egy kis válogatást belőlük. Sajnos nem tudom mindegyiknek a nevét, de talán nem is ez a lényeg.
A bal alsót kivéve mindegyik édes volt. A legtöbb alapanyagát valami kocsonyaszerű anyag adja, amit ízesítenek/színeznek zöld teával, valamilyen cukorral, kókusszal, vagy amit épp találnak. A másik fő építőelem a vörös bab, ami nagyon elterjedt, és szinte minden édességben megtalálható. A legbizarrabb a piros pöttyös, általunk csak 'ektoplazmaként' emlegetett organizmus volt, csak komoly küzdelem árán tudtuk elfogyasztani. Viszont mindegyik finom!

Ezután útnak indultunk a 'wisdom path' azaz a bölcsesség útján. Ez egy kis sétaút a hegyen, ami még több sétaúthoz vezet, de közben egy helyen vannak nagy facölöpök, egy másikon pedig teázó. Nade menjünk sorjában...
Először végiggyalogoltunk a sétaúton, ahol hatalmas facölöpökből álló szoborszerű alkotást találtunk. Mammutfenyők törzséből készült, végtelen jelet formáló alakzat, ahol minden törzsbe a szív szútra egy-egy sorát vésték.

Itt kicsit bóklásztunk a hegyoldalban, majd vissza a teázóhoz. A teázó úgy nézett ki, mint valami elhagyott romos putri, de errefelé sosem tudhatja az ember, miben csalódhat pozitívan. Csak a hangult kedvéért egy kép az egyik részéről. (Nem, a teát nem innen hozták.)
Rendeltünk fimon teát, és némi bénáskodással, de sikerült hagyományos kínai módon töltögetni a nagy edényből a kis edénybe, aztán a még kisebbe, stb.
De ami ez után jött, az sokkal izgalmasabb. Volt egy régi kótra kitéve egy fazék, aminek a fülét 'masszírozva' begerjedt, és hangot lehetett belőle kicsalni. Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarázásra alkalmas hanghatást tartalmazhat.
Így csinálta a bácsi, és büszkén mondhatom, hogy nekünk is sikerült!
Visszafelé lelanofkáztunk, majd jól bevacsoráztunk thai/vietnami/kínai kajából. (bocs, nincs fotó, mert mire eszembe jutott, már nem volt olyan állapotban...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése