2013. augusztus 8., csütörtök

Toscana - gasztro / 1

Igen, tudom! Lógok meg egy moszkvai és egy angliai összefoglalóval, de ez most nagyon kikívankozik...
Toscanaban nyaraltunk, egy igazi paradicsomi helyen. Kis villa pár szobával, meg persze medencével.
Csak pár apró illusztráció, hogyan is telik az élet egy ilyen helyen:
Lehet például a mediben úszkálni...


Reggel a saját teraszon kungfuzni...
Aztán megmászni San Gimignano tornyát, és gyönyörködni a látványban...


Elferdíteni a tornyot Pisa-ban...

Térképet fürkészni...

Vagy éppen fagyit enni (sokat!)...

De a lenyeg most nem ez. Hanem, hogy minden este 4 fogásos vacsit szolgaltak fel, amit mindig frissen készítettek a helyben termelt zöldségekből és húsokból. Az elsőre pedig szimplán ápolt kertnek kinező udvarról pedig kiderült, hogy gondosan telepített fűszereskert, ahol a sövény babér, a sziklakert kakukkfű, és így tovább. Nade miért is érdekes ez? Mert a csupaszív hazigazdák főzőtanfolyamot is tartottak, amit nem hagyhattam ki.
Következzék tehát a tipikus toszkán menü leírasa sok képpel.
Sajna én nem vagyok valami tehetséges gasztro írásban, és a képeket is septében csináltam, így nem lettek olyan szépek, mint a baratnőmnél, de azért remélem, megteszi.
Az egész lényege, hogy a fogásokat nagyon nem a megevés sorrendjében kell elkésziteni, mert némelyik egyszerűnek látszó részről simán kiderül, hogy kb. addig tart mint az összes többi együttvéve. Emiatt szinte párhuzamosan készítettük el az összes fogást, hezitaltam is sokat, hogy milyen sorrendben is írjam le őket. Vegül arra jutottam, hogy eggyel kisebb káosz lesz, ha fogásonkent írom, és megjegyzésben melléteszem, hogy hosszú idő kell-e. Azért így is előfordulhat, hogy lesz némi kaosz, de az mar a szemelyiségemből adódik. :-)
Minden mennyiseget kb. 4 személyre kell számolni abban az esetben, ha a teljes menüt elkészítjük, de a fogások önmagukban is megállják a helyüket.
Mivel több kilométer lenne ez a bejegyzés, fogásonként postokra bontottam.
Az összes recept kb így kezdődik: Végy egy tapasztalt olasz szakácsot....

Mindenkinek kellemes nyálcsorgatast kívánok!

PS: Ja, ha meg akarjátok kóstolni, sürgősen jelentkezzetek be hozzánk vendégségbe, úgyis gyakorolnom kell! Arról nem is beszélve, hogy az egésznek a lelke a friss alapanyagokban van, és ki tudja, meddig lehet még a mi éghajlatunkon friss paradicsomot, padlizsánt, zöld fűszernövényeket kapni..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése