2013. május 8., szerda

Gasztronómia

Habár Genfbe alapvetően az évente megrendezett autókiálltás miatt megyünk, a város tartogat más élvezeteket is.
Itt van rögtön az evés, ugye. Egyszerű örömforrás, ha jó helyet talál az ember, amire itt minden esély van. A város közel a francia határhoz különös olvasztótégelye a francia és olasz konyhának. Innen már nem is nehéz kitalálni, mi fog következni: fondü és pizza.
Szakítva a korábbi hagyományokkal, most nem a megszokott éttermeket látogattuk meg, hanem tanácsot kértünk olyanoktól, akik éltek is a városban.
Az első esti hely rögtön magasra tette a mércét: cuki terek, isteni kaja, kedves kiszolgálás! Talán életem legjobb sajtfondüje "párolgott el" pillanatok alatt észrevétlenül.
Megtaláltam a világ legjobb sütijét is. Eddig nem is hallottam róla, de nekem ideális. Karácsonyfadísz tejszínnel, fedőnevén: Les meringues double-creme

Nyaaaaaammmmmiiiii!

Második este egy olasz pizzériába mentünk. Ez már a nagyon tipikus tömegétkeztetési létesítmények egyike, ahol olyan közel vannak az asztalok, hogy ha az ember nem vigyáz, könnyen beleiszik a mellette ülő idegen borába... Viszont könnyű mutogatni, hogy pont olyan kérünk, mint a szomszéd asztalnál. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése