2013. március 20., szerda

Városnézés

Általában 2 napot szoktunk itt tölteni. Egyik nap reggeltől estig kiállítás, másnak városnézés. Maga a hely úgy általában is gyünyörű: minden irányból hegyek szegélyezik, és a közepén van e Genfi tó. Minden alkalommal más irányba indulunk, és más-más helyekre bukkanunk. Voltunk már deszkás pályán, zsibvásárban, piroslámpás negyedben (igen, itt is van!), lakótelepen és puccos villák között is.

Nem szándékosan, de idén két szakrális élményünk is volt, ami külön fura, mivel pont a pápaválasztás ideje alatt történt minden.
Nem szeretnék senkit megbántani, de a várban sétálva rájöttem, hogy pápának lenni nem menő. egész nap egy picike városba bezárva (még ha ott ő is a teljhatalmú úr), pápamobillal közlekedik, golyóálló mellényben, őrökkel körülvéve. Örök para az élete. Ezzel szemben nézzük, mik parkolnak a helyi templom személyzeti parkolójában:
Volt egy Aston Martin is a tóloldalon, csak nem fért a képre...
Ugye, hogy mindjárt más? Ezekkel a kocsikkal én is szívesen végiglátogatnám a helybeli falukban a híveket! :-)

A másik hely egy kis templom volt, gyönyörű arany kupolával. Nem tudom, mekkora a városban az orosz népesség, de itt minden oroszul volt kiírva, a néni is oroszul beszél bent (eléggé meg is lepődött, mikor oroszul válaszoltam...), mintha egy teljesen más világban csöppentünk volna.


Láttunk még temetőt, a témába passzoló táblával:

És persze az elmaradhatatlan szökőkút is megvolt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése